Dietist Online

Att prata med en dietist online kan vara en praktisk och effektiv lösning för de som behöver kost- och näringstips, men kanske inte har tid eller möjlighet att besöka en dietist personligen. Detta ger en ny nivå av bekvämlighet och tillgänglighet till att prata med ett proffs inom kost och allmän hälsa. Att prata med en Dietist online kan vara ett bekvämt alternativ för de som vill nyttja vård online till max, men även för dem som kan tycka det känns jobbigt att gå till en dietist av olika personliga anledningar.

Onlinekonsultationer fungerar på ungefär samma sätt som ett vanligt möte på din vårdcentral. Dietisten kommer att ta reda på dina nuvarande kostvanor, livsstil, hälsotillstånd och mål. Med denna information kan de skräddarsy en individuell kostplan som passar dina unika behov och omständigheter.

Att prata med en dietist online kan vara särskilt fördelaktigt för personer med ett hektiskt schema, personer som bor i avlägsna områden, eller de som känner sig mer bekväma med att prata om sin hälsa i sin egen miljö. Dessutom kan det också vara ett bra alternativ för dem som kanske känner sig obekväma eller nervösa över att träffa en dietist personligen.

En annan stor fördel med onlinekonsultationer är att de kan vara mer tidseffektiva. Du slipper pendlingstiden och kan schemalägga mötet vid en tid som passar dig bäst. Dessutom kan onlinekonsultationer ofta bokas med kort varsel, vilket gör det möjligt att få råd och stöd när du behöver det mest.

Dock är det viktigt att se till att dietisten du konsulterar online är professionellt kvalificerad och registrerad. Du bör också känna dig bekväm med att kommunicera online och ha tillgång till en pålitlig internetuppkoppling för att säkerställa en smidig och produktiv session. När du tar kontakt med en Dietist via någon av våra rekommenderade appar eller direktkontakter, så kan du räkna med att din dietist både är licenserad, kunnig och har gott rykte.

Prata med en Dietist online enkelt

Ladda ner en vårdapp och boka möte inom ett par minuter

Få hjälp med all typ av vård, rådgivning och psykologitjänster via nätläkaren appar nedan.

Chatta med Dietist online här

Öppet dygnet runt

4,9 i App Store

94% får hjälp

Avgift:
0 kronor

Öppettider:
9-12 vardagar

Om Kry

Kry är en av Sveriges största plattformar för digital vård. Kry gör det möjligt att träffa erfarna doktorer, psykologer och sjuksköterskor direkt i mobilen, dygnet runt.
Kry ger en professionell bedömning, behandling, skriver ut recept samt remisser för vidare vård vid behov.

Funktion

BankID:

Säkra betalningar:

Fungerar utomlands:

Avgifter

Läkarbesök:

0 :-

Psykologbesök:

 100 :-

Läkarbesök barn:

 0 :-

Högkostnadsskydd:

Vårdmöjligheter

Fysiska mottagningar:

Drop-in:

Bokningsbara tider:

Remisser:

Återbesök:

Vårdmöjligheter

Skriva recept:

Narkotikaklassade:

Preventivmedel:

Hemleverans:

Intyg

Narkotikaklassade:

Preventinmedel:

Hemleverans:

Öppet dygnet runt

4,7 av 5 i patientnöjdhet

Helt gratis

Avgift:
0 kronor

Öppettider:
Dygnet runt

Om Doktor.se

Doktor.se är en av sveriges mest populära digitala vårdplattformar. Bolaget bedriver även fysiska vårdcentraler. Doktor.se grundades 2016, och är en av dem första digitala aktörerna på marknaden.

Användning

Säkra betalningar:

BankID:

Fungerar utomlands:

98% patientnöjdhet:

Avgifter

Läkarbesök:

100 :-

Psykologbesök:

 100 :-

Läkarbesök barn:

 0 :-

Högkostnadsskydd:

Gynekolog:

0 :-

Recept

Skriva recept:

Förnya recept:

Preventivmedel:

Narkotikaklassade:

Hemleverans:

Vård

Fysiska mottagningar:

Drop-in:

Boka tider:

Remisser:

Återbesök:

Intyg

Antal dagar:

14

Sjukskrivning:

VAB:

Sjukintyg:

Vad kan en dietist online hjälpa dig med?

Dietist

En dietist är typ av vårdgivare som specialiserat sig på kost och nutrition. Dietisters arbete kretsar kring att hjälpa människor att göra sunda matval, utforma kostplaner och ge råd om kost och näring för att förbättra hälsan, behandla sjukdomar och stödja återhämtning.

Att vara dietist innebär att man har ett djupt förståelse för hur mat och nutrition påverkar hälsan. De hjälper individer att förstå sambandet mellan mat och hälsa, och de är utbildade i att tolka vetenskaplig forskning och tillämpa den i praktiken.

Dietistens arbete kan variera beroende på var de arbetar och vem de arbetar med. De kan arbeta i sjukhus, primärvård, forskning, offentlig hälsa, sport, företagshälsovård och privata kliniker. De kan hjälpa människor med olika behov, inklusive de som vill gå ner i vikt, idrottare som vill optimera sin prestation, patienter som återhämtar sig från operation eller behandlas för en kronisk sjukdom, eller individer som bara vill förbättra sin övergripande hälsa.

Dietister spelar också en viktig roll inom förebyggande hälsovård. De kan arbeta med skolor, företag och samhällsgrupper för att främja hälsosamma kostvanor och förebygga sjukdomar som diabetes, hjärtsjukdomar och vissa former av cancer. De kan också bistå med rådgivning för människor som kämpar med ätstörningar, som efter psykologisk hjälp behöver komma tillbaka till en sundare kosthållning och syn på mat.

För att få kalla sig dietist i Sverige måste man ha genomgått en utbildning. Man börjar oftast med en kandidatexamen i dietetik eller nutrition från ett universitet, som oftast tar tre år att slutföra. Efter detta följer ett år av praktiskt arbete, kallat dietistprogrammet, där man får erfarenhet av att arbeta med patienter under handledning av en erfaren dietist. Efter avslutad utbildning och praktik blir man legitimerad dietist.

Legitimerade dietister är bundna av etiska riktlinjer och standarder och de måste också delta i fortbildning för att hålla sig uppdaterade med den senaste forskningen och praxis.

Att vara dietist är mer än att bara prata om mat. Det kräver en djup förståelse för biologi, fysiologi, och psykologi, tillsammans med starka kommunikationsfärdigheter för att effektivt samarbeta med patienter och andra vårdpersonal. Som dietist har du möjlighet att göra en verklig skillnad i människors liv och hälsa genom att hjälpa dem att göra välgrundade och sunda matval. Det är ett yrke som kräver kunskap, engagemang, och en verklig passion för att hjälpa andra.

5 steg för att komma i kontakt med en Dietist Online

 1. Ladda ner en rekommenderad Doktor Online App

Det första steget är att ladda ner en lämplig Nätläkare app. Vi rekommenderar att du jämför de olika alternativen i listan ovan, och tar hänsyn till saker som öppettider, tillgängliga specialister och recensioner. Vissa appar har specialistläkare inom olika områden tillgängliga, så om du exempelvis behöver hjälp av både psykologer, dietist eller allmänläkare, bör du välja en app som erbjuder dessa tjänster. När det kommer till att tala med en dietist online, så kan du göra detta både via en nätläkare app, eller privat via några av de vi rekommenderar i listan.

2. Registrera dig och skicka en förfrågan om att prata med en dietist online

Efter att du har laddat ner appen och skapat ett konto är nästa steg att boka en tid med en dietist. I samband med bokningen beskriver du vad du behöver hjälp med. Många appar erbjuder även möjlighet till drop-in tider, vilket kan vara en bra lösning om du behöver prata med någon lite mer akut.

3. Konsultera med vårdgivaren och boka ditt möte

Efter att du har bokat en tid kommer vald rådgivare att kontakta dig via appen. Under konsultationen kommer du att kunna diskutera ditt behov av hjälp, det kan vara mer än bara med att chatta med en dietist.

4. Prata med dietisten och gör upp en plan.

När du bokat ditt möte med en dietist online så gör ni tillsammans upp en plan satt efter dina behov. Detta innebär olika för alla individer, och det är viktigt att du är ärlig med dina bekymmer och din målsättning.

5. Följ upp regelbundet

Den viktigaste regeln inom kost, hälsa och viktkontroll är att vara konsekvent. Det är just denna del som många har svårt med, och genom att prata med en Dietist så kan detta moment underlättas. Däremot, så måste du också vara noggrann med uppföljningen och boka regelbundna tider med din dietist. 

Dietist Kostrådgivning

En kostrådgivning med en dietist är ett tillfälle för en individ att diskutera sin mat och livsstil med en kunnig person,  för att identifiera eventuella områden som kan förbättras för att få en bättre hälsa och allmänt välbefinnande. Hur det går till kan variera mellan olika vårdgivare, eller om pratar med en privat dietist.

Ungefär såhär brukar det se ut via de Dietister online vi rekommenderar.

Första mötet: Det första mötet med en dietist brukar innefatta en detaljerad diskussion om personens matvanor, fysisk aktivitet, livsstil, matpreferenser, eventuella allergier eller intoleranser och hälsohistoria.

Detta hjälper dietisten att få en helhetsbild av individens nuvarande situation och identifiera vilka förändringar som kan behöva göras.

Nutritionsbedömning : Dietisten kommer också att utföra en så kallad nutritionsbedömning. Detta kan innefatta att titta på vad, när och hur mycket personen äter, analysera matdagböcker, och i vissa fall kan det även innebära kroppskompositionsbedömningar eller blodprov för att få mer information om individens nutritionsstatus.

Individuell kostplan: Baseras på denna information, kommer dietisten att utforma en individuell kostplan som passar personens livsstil, matpreferenser och mål. Denna plan kommer att innehålla rekommendationer om vilka typer av livsmedel och hur mycket av dem man bör äta, samt råd om när och hur man ska äta för att optimera sin näring.

Uppföljning: Dietisten kommer att följa upp med personen för att se hur det går med kostplanen, svara på eventuella frågor och göra justeringar om det behövs. Uppföljningen kan också innefatta att diskutera eventuella bekymmer, frågor eller dylikt och strategier för att hantera dem.

Utbildning och stöd: Genom hela processen kommer dietisten att tillhandahålla rådgivning och utbildning om hälsosam kost och nutrition, samt stöd och motivation för att hjälpa personen att göra hållbara förändringar i sina matvanor. Tanken är att personen ska klara detta på egen hand så småningom! 

Prata med en Dietist på nätet helt kostnadsfritt

Öppet dygnet runt

4,9 i App Store

94% får hjälp

Avgift:
0 kronor

Öppettider:
9-12 vardagar

Om Kry

Kry är en av Sveriges största plattformar för digital vård. Kry gör det möjligt att träffa erfarna doktorer, psykologer och sjuksköterskor direkt i mobilen, dygnet runt.
Kry ger en professionell bedömning, behandling, skriver ut recept samt remisser för vidare vård vid behov.

Funktion

BankID:

Säkra betalningar:

Fungerar utomlands:

Avgifter

Läkarbesök:

0 :-

Psykologbesök:

 100 :-

Läkarbesök barn:

 0 :-

Högkostnadsskydd:

Vårdmöjligheter

Fysiska mottagningar:

Drop-in:

Bokningsbara tider:

Remisser:

Återbesök:

Vårdmöjligheter

Skriva recept:

Narkotikaklassade:

Preventivmedel:

Hemleverans:

Intyg

Narkotikaklassade:

Preventinmedel:

Hemleverans:

Öppet dygnet runt

4,7 av 5 i patientnöjdhet

Helt gratis

Avgift:
0 kronor

Öppettider:
Dygnet runt

Om Doktor.se

Doktor.se är en av sveriges mest populära digitala vårdplattformar. Bolaget bedriver även fysiska vårdcentraler. Doktor.se grundades 2016, och är en av dem första digitala aktörerna på marknaden.

Användning

Säkra betalningar:

BankID:

Fungerar utomlands:

98% patientnöjdhet:

Avgifter

Läkarbesök:

100 :-

Psykologbesök:

 100 :-

Läkarbesök barn:

 0 :-

Högkostnadsskydd:

Gynekolog:

0 :-

Recept

Skriva recept:

Förnya recept:

Preventivmedel:

Narkotikaklassade:

Hemleverans:

Vård

Fysiska mottagningar:

Drop-in:

Boka tider:

Remisser:

Återbesök:

Intyg

Antal dagar:

14

Sjukskrivning:

VAB:

Sjukintyg:

Dietist Viktnedgång

Många människor vänder sig till en dietist när de kämpar med att gå ner i vikt på egen hand. Oavsett om du har några få kilon att förlora, eller om du är på en större viktminskningsresa, kan en dietist erbjuda expertkunskaper och support för att hjälpa dig att nå dina mål på ett säkert och hälsosamt sätt.

Viktminskning kan vara en komplicerad process och det finns ingen exakt lösning för alla. Det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan, och det kan vara frustrerande att försöka navigera i mängden av dieter och viktminskningsråd som finns tillgängliga. En dietist kan erbjuda en individuell och evidensbaserad plan som tar hänsyn till dina specifika behov och preferenser.

Att prata med en dietist om viktnedgång handlar inte bara om att få ett kostschema. Dietister förstår att mat är mer än bara näring – det är också kopplat till våra känslor, vår kultur, vår identitet och vår vardag. De tar hänsyn till dessa faktorer och arbetar för att hjälpa dig att bygga en hälsosam relation till mat, snarare än att bara fokusera på kalorier och vikt.

Dietister kan också hjälpa till med att identifiera och hantera eventuella underliggande problem som kan bidra till viktökning eller svårigheter att gå ner i vikt. Detta kan inkludera medicinska tillstånd som PCOS eller hypotyreos, emotionell ätning, stress eller brist på fysisk aktivitet. Genom att arbeta med en dietist kan du börja ta itu med dessa problem och hitta hållbara lösningar.

Att arbeta med en dietist för viktminskning innebär också att du får kontinuerligt stöd och uppföljning. Att gå ner i vikt kan vara en utmaning, och det kan vara lätt att känna sig överväldigad eller tappa motivationen. En dietist kan ge dig den uppmuntran, rådgivning och feedback du behöver för att fortsätta på rätt väg.

Svar på vanliga frågor

dietist online
 • Hur kommer man i kontakt med en Dietist online?

  Inga svårigheter alls! Ladda ner någon av våra rekommenderade doktor online appar, och sedan väljer ni att få tala om era kost och hälsobekymmer, så bokar ni en tid inom kort!

 • Kan man gå till en Dietist Privat?

  Absolut! Om man inte vill gå via vården, utan vill ha en liten mer intensiv och personlig plan, så kan man prata med en dietist privat. 

 • Vad kostar det att gå hos Dietist?

  Bokar du via vården så kostar det som ett vanligt vårdbesök, bokar du via någon av våra rekommenderade appar så kostar det ingenting! Gratis Dietist online helt enkelt!

 • Kan en Dietist hjälpa mig med viktnedgång?

  Absolut, både du som behöver hjälp med viktnedgång och viktuppgång eller bara allmänt bättre vanor, så kan en Dietist online hjälpa dig

 • Hur fungerar en Dietist Kostrådgivning?

  Precis som vilken annan typ av regelbunden vård som helst! Du bokar ditt första möte och sätter sedan upp en plan, sedan gör du regelbundna kontroller och checkar både på hur det går med kosten, och med dina värden.

Öppet dygnet runt

4,9 i App Store

94% får hjälp

Avgift:
0 kronor

Öppettider:
9-12 vardagar

Om Kry

Kry är en av Sveriges största plattformar för digital vård. Kry gör det möjligt att träffa erfarna doktorer, psykologer och sjuksköterskor direkt i mobilen, dygnet runt.
Kry ger en professionell bedömning, behandling, skriver ut recept samt remisser för vidare vård vid behov.

Funktion

BankID:

Säkra betalningar:

Fungerar utomlands:

Avgifter

Läkarbesök:

0 :-

Psykologbesök:

 100 :-

Läkarbesök barn:

 0 :-

Högkostnadsskydd:

Vårdmöjligheter

Fysiska mottagningar:

Drop-in:

Bokningsbara tider:

Remisser:

Återbesök:

Vårdmöjligheter

Skriva recept:

Narkotikaklassade:

Preventivmedel:

Hemleverans:

Intyg

Narkotikaklassade:

Preventinmedel:

Hemleverans:

Öppet dygnet runt

4,7 av 5 i patientnöjdhet

Helt gratis

Avgift:
0 kronor

Öppettider:
Dygnet runt

Om Doktor.se

Doktor.se är en av sveriges mest populära digitala vårdplattformar. Bolaget bedriver även fysiska vårdcentraler. Doktor.se grundades 2016, och är en av dem första digitala aktörerna på marknaden.

Användning

Säkra betalningar:

BankID:

Fungerar utomlands:

98% patientnöjdhet:

Avgifter

Läkarbesök:

100 :-

Psykologbesök:

 100 :-

Läkarbesök barn:

 0 :-

Högkostnadsskydd:

Gynekolog:

0 :-

Recept

Skriva recept:

Förnya recept:

Preventivmedel:

Narkotikaklassade:

Hemleverans:

Vård

Fysiska mottagningar:

Drop-in:

Boka tider:

Remisser:

Återbesök:

Intyg

Antal dagar:

14

Sjukskrivning:

VAB:

Sjukintyg:

Viktnedgång & Viktupgång

Att kontrollera sin vikt kan kännas svårt, speciellt i dagens samhälle när vi är omringade av mat och snabba kalorier, eller för dig som har dålig aptit eller bara helt enkelt inte får i dig nog mat så kan det kännas som en hel djungel och inte veta riktigt vart man ska börja.Den gyllene regeln för viktnedgång är att konsumera mindre kalorier än vad man förbrukar. Detta tvingar kroppen att använda sitt lagrade fett som energi, och således går du ner i vikt.

Viktnedgång kan ta länge, framförallt om du har många kilo att tappa, men kom ihåg – varje kilo märks både utifrån och på dina kläder, och framförallt ditt välmående och självförtroende. Det är värt processen!

För viktuppgång gäller samma sagt, fast omvänt. Att gå upp i vikt för en person med dålig aptit kan vara en extrem utmaning.
Därför rekommenderar vi dig att tala med en dietist online, och se hur du kan få i dig nog med protein, fett och kolhydrater i så ‘lite mat som möjligt’.