KBT Behandling

I den digitala värld vi lever i, vänder vi oss allt oftare till nätet för våra behov, inklusive när det gäller vår psykiska hälsa. Vi på Doktorn.nu har gjort det enklare för dig att hitta rätt hjälp online, genom att samla de bästa onlinepsykologerna och terapeuterna på en plats.

Vi erbjuder en jämförelsetjänst för psykologer online, som gör det lätt att hitta den hjälp du behöver. Du kan jämföra olika psykologer och terapeuter baserat på olika saker, som när de är tillgängliga, vad det kostar, om de erbjuder samtal via telefon eller video, vilka språk de talar, och vad andra har sagt om dem online. Vi ger även information om psykologernas utbildning och specialisering, och om de har erfarenhet av specifika typer av problem eller metoder för behandling, som till exempel KBT behandling.

KBT, eller kognitiv beteendeterapi, är en typ av behandling som kan hjälpa till med allt från depression och ångest till stress och svåra livshändelser. Vi vet att det kan vara ett stort steg att söka hjälp för psykiska problem, men vi hoppas att vår tjänst kan göra det lite enklare.

Att hitta en psykolog online som erbjuder KBT behandling kan vara ett bra första steg på vägen mot bättre psykisk hälsa. Du kan använda vår jämförelsetjänst för att hitta rätt KBT behandling för dig, oavsett om det är för att hantera ångest, lära dig hantera stress, eller få hjälp med något annat psykiskt problem.

Kom ihåg, psykisk hälsa är lika viktig som fysisk hälsa. Genom att hitta rätt psykolog online för KBT Behandling kan du börja din resa mot ett bättre mående idag. Använd Doktorn.nu för att hitta rätt psykolog online för dig, och få den KBT Behandling du behöver.

chatta med psykolog online och påbörja din KBT Behandling via appen

Gratis nedladdning och registrering med Bank-ID

Psykolog Online – Boka enkelt via appen

Öppet dygnet runt

4,9 i App Store

94% får hjälp

Avgift:
0 kronor

Öppettider:
9-12 vardagar

Om Kry

Kry är en av Sveriges största plattformar för digital vård. Kry gör det möjligt att träffa erfarna doktorer, psykologer och sjuksköterskor direkt i mobilen, dygnet runt.
Kry ger en professionell bedömning, behandling, skriver ut recept samt remisser för vidare vård vid behov.

Funktion

BankID:

Säkra betalningar:

Fungerar utomlands:

Avgifter

Läkarbesök:

0 :-

Psykologbesök:

 100 :-

Läkarbesök barn:

 0 :-

Högkostnadsskydd:

Vårdmöjligheter

Fysiska mottagningar:

Drop-in:

Bokningsbara tider:

Remisser:

Återbesök:

Vårdmöjligheter

Skriva recept:

Narkotikaklassade:

Preventivmedel:

Hemleverans:

Intyg

Narkotikaklassade:

Preventinmedel:

Hemleverans:

Öppet dygnet runt

4,7 av 5 i patientnöjdhet

Helt gratis

Avgift:
0 kronor

Öppettider:
Dygnet runt

Om Doktor.se

Doktor.se är en av sveriges mest populära digitala vårdplattformar. Bolaget bedriver även fysiska vårdcentraler. Doktor.se grundades 2016, och är en av dem första digitala aktörerna på marknaden.

Användning

Säkra betalningar:

BankID:

Fungerar utomlands:

98% patientnöjdhet:

Avgifter

Läkarbesök:

100 :-

Psykologbesök:

 100 :-

Läkarbesök barn:

 0 :-

Högkostnadsskydd:

Gynekolog:

0 :-

Recept

Skriva recept:

Förnya recept:

Preventivmedel:

Narkotikaklassade:

Hemleverans:

Vård

Fysiska mottagningar:

Drop-in:

Boka tider:

Remisser:

Återbesök:

Intyg

Antal dagar:

14

Sjukskrivning:

VAB:

Sjukintyg:

4 steg för att påbörja KBT Behandling

 1. Jämför den nätläkare app vi har listat ovan
  De flesta appar erbjuder psykolog eller psykiatriker online, men det betyder inte att vilken som helst passar dig bäst! Testa dig fram!
 2. Ladda ner appen du känner passar dina behov
  Det är helt kostnadsfritt, skulle du inte vara nöjd med just den appen, återkom och testa en av de andra vi rekommenderar.
 3. Logga in med Bank ID och gör ett förfrågan om möte
  När du ska boka en psykolog online behöver du fylla i några enkla frågor för att komma till själva tidsbokningen! det tar bara några minuter.
 4. Boka tid och vänta på kontakt med din psykolog online för att påbörja din KBT Behandling
  via antingen chatt, alternativt genom att ringa ett videosamtal. Så fort du fått kontakt med psykologen berättar du vad du vill ha hjälp med, och därefter rekommenderar hen en lämplig behandlingsmetod.

'KBT Terapi'

KBT står för Kognitiv Beteendeterapi, vilket redan inkluderar ordet ‘terapi’ i förkortningen. Trots detta, används ofta termen “KBT Terapi” i vardagligt tal. KBT är en välbeprövad metod som används för att behandla en mängd psykiska problem, från ångest och depression till stresshantering.

Om du överväger att börja med KBT Terapi, har det aldrig varit enklare eller mer kostnadseffektivt än det är idag. Med möjligheten att boka en session med en psykolog online, via någon av de plattformar vi rekommenderar, kan du spara mer än bara pengar. Du kan spara tid genom att slippa ta ledigt från jobbet, resa till och från en fysisk plats, och till och med slippa vänta på en ledig tid. Detta är något vi tror gör psykologisk vård mer tillgänglig för alla.

Vi anser att det är dags att förnya vården i Sverige och göra den mer lättillgänglig för alla. Därför erbjuder vi inte bara möjligheten att jämföra de bästa plattformarna för att chatta med en psykolog online, men vi ser också till att du får de bästa priserna.

Att hitta den bästa sättet för att få KBT Terapi online har aldrig varit lättare, smidigare och mer kostnadseffektivt. Men kom ihåg, alla plattformar för psykolog online är inte likvärdiga. Vissa får högre betyg än andra, och det kan ändras över tid. Vi är noggranna med att hålla våra rekommendationer uppdaterade, både genom att testa psykolog online plattformarna själva och genom att lyssna på våra besökare och användarrecensioner från plattformarna. Så om du är redo att påbörja din resa med KBT Terapi, gör vi det enklare för dig att hitta rätt psykolog online.

Kognitiv Beteendeterapi Online

Kognitiv beteendeterapi, ofta förkortat till KBT, är en väletablerad metod för att behandla en rad olika psykiska hälsoproblem som depression, ångest, ätstörningar och PTSD. Grundprincipen i kognitiv beteendeterapi är att våra tankar, känslor och beteenden är nära sammankopplade. En förändring i något av dessa kan därmed ha effekt på de andra. Genom att genomföra terapi med en psykolog online kan individer lära sig att känna igen och förändra destruktiva tankemönster och beteenden, vilket kan leda till en övergripande förbättring av deras psykiska välmående.

Kognitiv beteendeterapi online gör behandlingen mer lättillgänglig. Det kan vara svårt och ibland nästan omöjligt att få tillgång till terapi genom traditionella vårdvägar, eftersom väntetiderna kan vara långa. Med kognitiv beteendeterapi online kan du istället ha sessioner med en utbildad psykolog via videochatt eller textmeddelanden, vilket gör processen mer bekväm och tillgänglig för dig.

En av de stora fördelarna med kognitiv beteendeterapi online är flexibiliteten. Du kan boka sessioner när det passar dig, vilket kan vara särskilt värdefullt för dem med ett hektiskt schema eller för dem som kanske inte kan anpassa sig efter traditionella klinikers öppettider. Dessutom kan kognitiv beteendeterapi online ge dig en större känsla av anonymitet, vilket kan vara en fördel för dem som känner sig obekväma med att söka psykologisk hjälp.

Under sessioner med kognitiv beteendeterapi kommer du och din psykolog online typiskt att arbeta tillsammans för att identifiera och förstå de negativa tankemönster och beteenden som bidrar till ditt obehag. Du kommer sedan att få lära dig olika strategier och tekniker för att ändra dessa tankemönster och beteenden. Dessa kan innefatta utmaningar av negativa tankar, ökning av positiva aktiviteter i ditt liv, och utveckling av mer effektiva sätt att hantera stress och ångest.

Psykologer online som specialiserar sig på kognitiv beteendeterapi har omfattande utbildning och erfarenhet inom detta område. De har kunskap och verktyg för att erbjuda den mest effektiva behandlingen. De är också uppdaterade med den senaste forskningen inom kognitiv beteendeterapi och psykisk hälsa, vilket innebär att du kan vara säker på att du får den mest aktuella och effektiva vård som är tillgänglig.

5 fördelar med att göra KBT på nätet

 1. 1. Det är enkelt att komma igång med KBT på nätet

  Tack vare nätläkare har tillgängligheten till psykologer, och speciellt de som erbjuder KBT på nätet, ökat markant. Du kan komma i kontakt med en KBT-terapeut online i stort sett när som helst, utan att behöva vänta på en tid vid en fysisk vårdcentral. Ett möte med en KBT-terapeut online är också tidsbesparande eftersom du inte behöver resa till sjukhuset, leta parkeringsplats eller sitta i väntrummet

  2. Det är billigt

  Även om det kan finnas en kostnad att konsultera en KBT-terapeut via en vårdapp, är det oftast billigare än traditionell vård. Och första mötet med en online KBT-terapeut är ofta gratis. Det viktiga att notera är att de KBT-terapeuter du träffar online har samma utbildning och kvalifikationer som de du skulle träffa på en fysisk vårdcentral. En viktig anledning till den lägre kostnaden för KBT online är att det inte behövs fysiska utrymmen, vilket sparar på kostnaderna.

  3. All information samlas på samma plats

  Efter varje session med din KBT-terapeut online lagras all relevant information i appen. Det innebär att du kan komma åt dina journaler när som helst och se över vad som diskuterades under sessionen. Det är också smidigt att kunna läsa terapeutens råd igen direkt via appen. Att ha tillgång till din psykiska hälsostatus och dina terapimål direkt i fickan är en stor fördel med KBT behandling online.

  4. Det är lätt att boka uppföljning

  När du genomgår KBT online via en nätläkare, kan du enkelt se när ditt nästa möte är och vad det kommer att handla om. Detta gör att du kan förbereda dig väl för att få ut mesta möjliga av din kommande KBT behandling.

  5. Du kan både text- och röstchatta med en digital psykolog

  De flesta nätläkare erbjuder dig valet mellan att chatta via text eller att ha ett videosamtal med din KBT-terapeut online. Många patienter uppskattar faktiskt textchatten, eftersom det ger tid att tänka igenom vad man vill uttrycka. Detta kan göra KBT-sessioner online ännu mer produktiva och givande.

Psykolog Online - Boka enkelt via appen

Öppet dygnet runt

4,9 i App Store

94% får hjälp

Avgift:
0 kronor

Öppettider:
9-12 vardagar

Om Kry

Kry är en av Sveriges största plattformar för digital vård. Kry gör det möjligt att träffa erfarna doktorer, psykologer och sjuksköterskor direkt i mobilen, dygnet runt.
Kry ger en professionell bedömning, behandling, skriver ut recept samt remisser för vidare vård vid behov.

Funktion

BankID:

Säkra betalningar:

Fungerar utomlands:

Avgifter

Läkarbesök:

0 :-

Psykologbesök:

 100 :-

Läkarbesök barn:

 0 :-

Högkostnadsskydd:

Vårdmöjligheter

Fysiska mottagningar:

Drop-in:

Bokningsbara tider:

Remisser:

Återbesök:

Vårdmöjligheter

Skriva recept:

Narkotikaklassade:

Preventivmedel:

Hemleverans:

Intyg

Narkotikaklassade:

Preventinmedel:

Hemleverans:

Öppet dygnet runt

4,7 av 5 i patientnöjdhet

Helt gratis

Avgift:
0 kronor

Öppettider:
Dygnet runt

Om Doktor.se

Doktor.se är en av sveriges mest populära digitala vårdplattformar. Bolaget bedriver även fysiska vårdcentraler. Doktor.se grundades 2016, och är en av dem första digitala aktörerna på marknaden.

Användning

Säkra betalningar:

BankID:

Fungerar utomlands:

98% patientnöjdhet:

Avgifter

Läkarbesök:

100 :-

Psykologbesök:

 100 :-

Läkarbesök barn:

 0 :-

Högkostnadsskydd:

Gynekolog:

0 :-

Recept

Skriva recept:

Förnya recept:

Preventivmedel:

Narkotikaklassade:

Hemleverans:

Vård

Fysiska mottagningar:

Drop-in:

Boka tider:

Remisser:

Återbesök:

Intyg

Antal dagar:

14

Sjukskrivning:

VAB:

Sjukintyg:

KBT Online

Att få KBT online är inte bara bekvämt och flexibelt, det är också ekonomiskt fördelaktigt. Du sparar tid och pengar som annars skulle ha lagts på resor, parkeringsavgifter och kanske även ledighet från jobbet för att passa in i din terapeuts arbetstider. Eftersom du kan delta i dina KBT-sessioner online hemifrån eller från var som helst där du har en internetanslutning, undviker du även de indirekta kostnaderna som kan uppstå från att ta tid från ditt arbete eller dina dagliga rutiner.

När det gäller kostnaden för själva tjänsterna, kan det faktiskt vara så att KBT behandling online direkt kan vara mer kostnadseffektivt. Även om kostnaden inte bör vara det primära fokuset, då kvaliteten och effektiviteten av behandlingen är viktigast, är det fortfarande en viktig faktor att överväga.

Förutom de ekonomiska fördelarna finns det praktiska fördelar med att genomgå KBT online. Om din KBT-terapeut bedömer att du kan dra nytta av medicinering som en del av din behandling, kan du ofta få dessa recept elektroniskt skickade till 1177, och sedan beställa dem direkt från ett nätapotek. För dem som bor i mer avlägsna områden kan detta innebära en betydande tid- och kostnadsbesparing.

Om din online KBT-terapeut rekommenderar att du gör en provtagning, kan du ofta göra detta med hjälp av ett självtest som du enkelt och till låg kostnad kan beställa hem. Självtester kan ge värdefull information till din terapeut och bidra till att rikta din behandling. Istället för att behöva boka en tid för ett labbprov och sedan vänta på resultatet, kan du nu göra det direkt hemifrån.

oavsett om ditt fokus ligger på bekvämlighet, flexibilitet eller kostnadseffektivitet, erbjuder KBT online många fördelar jämfört med traditionella terapimetoder.

Boka en tid för KBT med en doktor online idag – Det är helt kostnadsfritt!

Öppet dygnet runt

4,9 i App Store

94% får hjälp

Avgift:
0 kronor

Öppettider:
9-12 vardagar

Om Kry

Kry är en av Sveriges största plattformar för digital vård. Kry gör det möjligt att träffa erfarna doktorer, psykologer och sjuksköterskor direkt i mobilen, dygnet runt.
Kry ger en professionell bedömning, behandling, skriver ut recept samt remisser för vidare vård vid behov.

Funktion

BankID:

Säkra betalningar:

Fungerar utomlands:

Avgifter

Läkarbesök:

0 :-

Psykologbesök:

 100 :-

Läkarbesök barn:

 0 :-

Högkostnadsskydd:

Vårdmöjligheter

Fysiska mottagningar:

Drop-in:

Bokningsbara tider:

Remisser:

Återbesök:

Vårdmöjligheter

Skriva recept:

Narkotikaklassade:

Preventivmedel:

Hemleverans:

Intyg

Narkotikaklassade:

Preventinmedel:

Hemleverans:

Öppet dygnet runt

4,7 av 5 i patientnöjdhet

Helt gratis

Avgift:
0 kronor

Öppettider:
Dygnet runt

Om Doktor.se

Doktor.se är en av sveriges mest populära digitala vårdplattformar. Bolaget bedriver även fysiska vårdcentraler. Doktor.se grundades 2016, och är en av dem första digitala aktörerna på marknaden.

Användning

Säkra betalningar:

BankID:

Fungerar utomlands:

98% patientnöjdhet:

Avgifter

Läkarbesök:

100 :-

Psykologbesök:

 100 :-

Läkarbesök barn:

 0 :-

Högkostnadsskydd:

Gynekolog:

0 :-

Recept

Skriva recept:

Förnya recept:

Preventivmedel:

Narkotikaklassade:

Hemleverans:

Vård

Fysiska mottagningar:

Drop-in:

Boka tider:

Remisser:

Återbesök:

Intyg

Antal dagar:

14

Sjukskrivning:

VAB:

Sjukintyg:

Kognitiv Beteendeterapi Online

Att genomgå Kognitiv Beteendeterapi (KBT) online är inte bara bekvämt och flexibelt, det erbjuder också en rad ekonomiska fördelar. En av de mest uppskattade fördelarna är den tid och de pengar du sparar som annars skulle ha lagts på pendling till och från terapin, parkeringsavgifter och möjligtvis till och med ledighet från jobbet för att kunna passa in i din terapeuts arbetstider. Genom att delta i dina KBT-sessioner online hemifrån, på lunchrasten på jobbet, eller var som helst där du har tillgång till en stabil internetanslutning, undviker du också de indirekta kostnaderna som kan uppstå från att ta tid från ditt arbete eller dina dagliga rutiner.

I det större sammanhanget är det viktigt att påpeka att kostnaden för själva terapitjänsterna ofta kan vara mer kostnadseffektivt när du väljer att genomgå Kognitiv Beteendeterapi online. Även om kostnaden inte bör vara ditt primära fokus när du söker mentalvård – kvaliteten och effektiviteten av behandlingen är trots allt det viktigaste – är det fortfarande en viktig faktor att ta i beaktande. Med online-tjänster kan du undvika de höga overheadkostnaderna som är förknippade med traditionell, in-person terapi.

Utöver de ekonomiska fördelarna finns det en mängd praktiska fördelar med att genomgå kognitiv bete online. Ett exempel är om din terapeut bedömer att du kan dra nytta av medicinering som en del av din behandling, vilket är ganska vanligt inom Kognitiv Beteendeterapi. I dessa fall kan du ofta få dessa recept elektroniskt skickade till 1177, och sedan beställa dem direkt från ett nätapotek. Detta är särskilt fördelaktigt för de som bor i mer avlägsna områden eller för de som har en hektisk vardag, eftersom det kan innebära en betydande tid- och kostnadsbesparing.

Kognitiv Beteendeterapi online kan även inkludera provtagning genom självtester. Om din terapeut rekommenderar att du gör en sådan provtagning, kan du enkelt och till låg kostnad beställa hem ett självtest. Självtester kan ge värdefull information för din terapeut och bidra till att rikta din behandling. Istället för att behöva boka en tid för ett laboratorieprov och sedan vänta på resultatet, kan du nu göra det bekvämt och smidigt direkt hemifrån. Detta kan vara en enorm fördel för dig som patient, då det minimerar störningar i ditt dagliga liv och ger dig mer kontroll över din behandling.

Det är också värt att notera att Kognitiv Beteendeterapi online ofta erbjuder mer flexibilitet när det gäller bokning av tider jämfört med traditionell terapi. Eftersom terapeuter som erbjuder online-tjänster inte är bundna till en fysisk plats, kan de ofta erbjuda bredare tillgänglighet och flexibilitet i schemaläggningen. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för dem som har oregelbundna arbetstider eller andra ansvarsområden som gör det svårt att närvara vid traditionella terapitider.

Om ditt fokus ligger på bekvämlighet, flexibilitet eller kostnadseffektivitet, erbjuder Kognitiv Beteendeterapi online en mängd fördelar som gör det till ett utmärkt alternativ till traditionella terapimetoder. Med dagens teknologi är det nu lättare än någonsin att få tillgång till högkvalitativ psykologisk behandling, oavsett var du bor eller hur ditt schema ser ut.

Svar på vanliga frågor

KBT Behandling
 • Hur påbörjar jag en KBT Behandling?

  Det gör du enkelt via en av våra rekommenderade appar eller direkt via en dedikerad app för psykologer och mental hälsa. I dem båda kan du få kontakt med en psykolog eller påbörja en behandling som t.ex. KBT. Om du söker en psykiatriker, så bör du vända dig direkt till ena av nätläkare apparna. 

 • Vad kostar ett besök hos en Onlinepsykolog?

  Det kostar dig ingenting! Till skillnad från att gå på vårdcentralen eller hälsocentral så kostar inte ditt möte med en psykolog online någonting alls. 

 • Kan man gå KBT på nätet?

  Det kan du absolut! Du kan göra utredningar och löpande behandling med t.ex. KBT via en psykolog online, precis som om du hade varit i primärvården.

 • Kan jag få recept av en Onlinepsykolog?

  Om din psykolog eller läkare bedömer att du skall få ett recept så kan detta göras via appen, du kan sedan beställa hem läkemedlet direkt ifrån några av våra rekommenderade apotek online.

Kognitiv Beteendeterapi på nätet

Våra Rekommenderade Appar

Kry.se är en av de första och absolut mest populära vårdapparna där ute. Vi gillar Kry skarpt och kan med gott samvete rekommendera dem till alla våra besökare som söker efter en psykolog online.

Kry har inte bara bra betyg av oss, de har även ett otroligt bra kundbetyg i allmänhet, vilket klingar gott i våra öron. Du kan givetvis ladda ner appen helt gratis via länken nedan, och du har givetvis kostnadsfria besök!

Om du behöver komma i kontakt med en doktor online, är kry helt klart att av de bästa valen!

 • Öppet dygnet runt, årets alla dagar.
 • Över 20 vårdcentraler runt om i Sverige.
 • Fler än 7 miljoner hjälpta patienter.
 • Över 98 % patientnöjdhet.
 • Vårdmöten på över 20 olika språk.

Doktor.se är en av våra klara favoriter här. Appen är riktigt enkel att navigera och ger dig en uppsjö av möjligheter att få kontakt med vårdpersonal på dina villkor. Ladda ner appen enkelt via knappen nere, registrera dig snabbt med ditt mobila bank id, beskriv kort för appen vad du behöver hjälp med och välj en tid att tala med en psykolog online, helt kostnadsfritt!Det är alltså inte bara mer bekvämt att tala med en doktor online, det är också betydligt mindre kostsamt för dig. Om inte testat Doktor.se ännu, så rekommenderar vi dig starkt att göra det!

 • Vi är Sveriges mest tillgängliga vårdapp (svarar inom ett par minuter).
 • Samtal, chatt och videosamtal med, Läkare, Psykolog, Specialistsjuksköterskor, Barnmorskor
 • Kan användas för dig och dina barn.
 • Dygnet runt, alla dagar
 • Kostnad för appen: 0 kr
 • Omdöme: Genomsnittligt betyg 4,7 av 5

Öppet dygnet runt

4,9 i App Store

94% får hjälp

Avgift:
0 kronor

Öppettider:
9-12 vardagar

Om Kry

Kry är en av Sveriges största plattformar för digital vård. Kry gör det möjligt att träffa erfarna doktorer, psykologer och sjuksköterskor direkt i mobilen, dygnet runt.
Kry ger en professionell bedömning, behandling, skriver ut recept samt remisser för vidare vård vid behov.

Funktion

BankID:

Säkra betalningar:

Fungerar utomlands:

Avgifter

Läkarbesök:

0 :-

Psykologbesök:

 100 :-

Läkarbesök barn:

 0 :-

Högkostnadsskydd:

Vårdmöjligheter

Fysiska mottagningar:

Drop-in:

Bokningsbara tider:

Remisser:

Återbesök:

Vårdmöjligheter

Skriva recept:

Narkotikaklassade:

Preventivmedel:

Hemleverans:

Intyg

Narkotikaklassade:

Preventinmedel:

Hemleverans:

Öppet dygnet runt

4,7 av 5 i patientnöjdhet

Helt gratis

Avgift:
0 kronor

Öppettider:
Dygnet runt

Om Doktor.se

Doktor.se är en av sveriges mest populära digitala vårdplattformar. Bolaget bedriver även fysiska vårdcentraler. Doktor.se grundades 2016, och är en av dem första digitala aktörerna på marknaden.

Användning

Säkra betalningar:

BankID:

Fungerar utomlands:

98% patientnöjdhet:

Avgifter

Läkarbesök:

100 :-

Psykologbesök:

 100 :-

Läkarbesök barn:

 0 :-

Högkostnadsskydd:

Gynekolog:

0 :-

Recept

Skriva recept:

Förnya recept:

Preventivmedel:

Narkotikaklassade:

Hemleverans:

Vård

Fysiska mottagningar:

Drop-in:

Boka tider:

Remisser:

Återbesök:

Intyg

Antal dagar:

14

Sjukskrivning:

VAB:

Sjukintyg:

3 vanliga anledningar att göra KBT Behandling

  1. För att behandla sin ångest
   Det är vanligt att ha ångest inför såväl stora som små händelser. Att ibland ha lite ångest är fullt normalt, men så fort ångesten börjar påverka ditt dagliga liv är det dags att söka hjälp. Psykologer som arbetar för nätläkare hjälper gärna till med att behandla din ångest.
  2. För att behandla ett tidigare trauma
   Trauman såsom olyckor kan medföra att du får ständigt påträngande tankar om att någonting hemskt kommer att hända. Personer som har drabbats av trauma kan få PTSD, vilket är en sjukdom som är påfrestande för såväl patienten själv som anhöriga.
   Det är en bra idé att behandla sitt trauma via en nätläkare, i stället för att behöva ta kontakt med den “vanliga” sjukvården. Att träffa en psykolog online för en booster-session är också en god idé, för att således slippa kontakta primärvården för att bara få komma på ett besök.
  3. För att bota sin dåliga självkänsla
   Det är jobbigt att ha en låg självkänsla, men även i detta fall kan en digital psykolog hjälpa till. I regel är så kallade KBT-behandlingar bra alternativ för att du ska kunna få en bättre självkänsla igen.

Kognitiv Beteendeterapi 1177

Kognitiv beteendeterapi, ofta förkortat KBT, är en välrenommerad och vetenskapligt stödd terapiform som används för att behandla en rad psykologiska tillstånd, inklusive men inte begränsat till sömnsvårigheter, depression, stress och ångest. Denna form av terapi har bevisad effektivitet och kan göra en betydande skillnad för dem som lever med dessa utmaningar.
Med teknikens framsteg har möjligheten att tillhandahålla KBT online blivit alltmer vanligt, vilket gör terapin mer tillgänglig och bekväm för patienter. Att ta emot KBT på nätet innebär att du kan engagera dig i behandlingen var och när det passar dig bäst, vilket bryter ner barriärer och ökar tillgängligheten.
I Sverige erbjuder de flesta regioner KBT på nätet, ofta kallat internetbehandling. Du kan ta reda på exakt vilka tjänster som erbjuds i din region genom att välja din region i regionväljaren på 1177.se.
Det finns flera sätt att ansöka om KBT på nätet. En av de vanligaste metoderna är att först kontakta din vårdcentral eller en psykiatrisk mottagning. De kan hänvisa dig direkt till KBT på nätet eller till en bedömning hos en psykolog eller psykoterapeut. Ibland kan denna bedömning till och med genomföras genom ett videosamtal, vilket ytterligare underlättar processen.
För att få tillgång till behandlingen måste du logga in på 1177.se, antingen med BankID eller Freja e-id plus. Här kan du sedan utföra dina terapeutiska uppgifter när det passar dig. Du har också möjligheten att skicka meddelanden och frågor till din terapeut via plattformen, vilket ger en tvåvägsdialog och stöd under din behandlingsresa.
En nackdel med att ta emot KBT via 1177.se är att det kräver att du först går via din vårdcentral och primärvården. Denna process kan vara tidskrävande och det kan vara utmanande att få en tid som passar med ditt schema. Dessutom kan det vara en barriär för dem som har svårt att ta sig till vårdcentralen av olika anledningar, som rörelsehinder, ångest eller tidsbrist.
Ett alternativ som växer i popularitet är att använda psykolog online-tjänster. Dessa tjänster tillåter dig att ansluta direkt med en psykolog eller terapeut via en online-plattform, utan att först behöva gå via din vårdcentral. Detta kan vara ett snabbare och enklare sätt att få tillgång till KBT, och det gör det möjligt för dig att börja din behandling så snabbt som möjligt. Dessa tjänster är ofta flexibla, med möjlighet att boka sessioner som passar med ditt schema, och de kan ge dig direkt tillgång till professionella psykologer och terapeuter.
KBT en effektiv behandlingsform för en rad psykologiska tillstånd, och möjligheten att få tillgång till denna behandling online har ökat dess tillgänglighet och bekvämlighet för patienter. Medan vissa kanske föredrar att använda traditionella vägar som 1177.se för att få tillgång till dessa tjänster, finns det också alternativa online-tjänster som kan erbjuda en snabbare och mer flexibel väg till behandling.