Veterinär online

Om du är ute efter en veterinär på nätet har du hittat rätt. I denna artikel kan jämföra veterinärer online, så att du kan hjälpa ditt husdjur på ett smidigt och snabbt sätt. Det som djurägarna uppskattar mest är att online-veterinärerna har långa öppettider (ofta dygnet runt), korta köer samt bra priser. 

Jämför veterinärer online

Avgift:
0 kronor
Öppettider:
Dygnet runt

Kry är en av Sveriges största plattformar för digital vård. Kry gör det möjligt att träffa erfarna doktorer, psykologer och sjuksköterskor direkt i mobilen, dygnet runt. 
Kry ger en professionell bedömning, behandling, skriver ut recept samt remisser för vidare vård vid behov.

Läkarbesök: 0 :-
Psykologbesök: 100 :-
Läkarbesök barn: 0 :-
Högkostnadsskydd:
Doktor.se
Avgift:
0 kronor
Öppettider:
Dygnet runt

Kry är en av Sveriges största plattformar för digital vård. Kry gör det möjligt att träffa erfarna doktorer, psykologer och sjuksköterskor direkt i mobilen, dygnet runt. 
Kry ger en professionell bedömning, behandling, skriver ut recept samt remisser för vidare vård vid behov.

Läkarbesök: 0 :-
Psykologbesök: 100 :-
Läkarbesök barn: 0 :-
Högkostnadsskydd:
doktorn

7 steg för att träffa en veterinär online

 1. Ladda ner veterinär-applikationen. Alla nätveterinärer vi uppmärksammar i denna artikel erbjuder applikationer för iOS, Android och dator.
 2. Logga in med hjälp av Bank-ID.
 3. Boka en tid som passar dig och ditt husdjur.
 4. Lägg till uppgifter såsom hur ditt djur mår samt ålder på djuret
 5. Beskriv vilka symptom ditt djur har, det vill säga hur ditt djur mår.
 6. Du får en notis som säger att bokningen har genomförts.
 7. Veterinären ringer upp dig så att du och ditt husdjur får hjälp.

Vad kan du få hjälp med hos en veterinär på nätet?

Hos en nätveterinär kan du bland annat få rådgivning och hjälp om ditt husdjur:

 • Ätit choklad
 • Haltar 
 • Har urinvägsinfektion
 • Har dålig aptit
 • Är förstoppat.
 • Har klåda.
 • Har sår som gör ont och/eller kliar.
 • Har ögon som rinner.
Doktor-piller

Vanliga ärenden för ditt husdjur hos en veterinär online

Vanliga ärenden för hundar

Om din hund är halt, har ögon- eller hudproblem kan en nätveterinär hjälpa dig, för det är nämligen några av de vanligaste ärenden som nätveterinärer tar emot. Digitala veterinärer kan även hjälpa till med receptförnyelser. 

Vanliga ärenden för katter

Vanliga ärenden för katter inkluderar bland annat hudproblem och problem med diarré. I princip alla problem som katter kan få kan din nätläkare behandla genom att undersöka katten visuellt och skriva ut rätt läkemedel.

Svar på vanligt ställda frågor

Doktor + kort

Om läget är akut är det bäst att besöka en fysisk veterinär, men sanningen är att många besvär kan undersökas visuellt och behandlas av en nätveterinär. Personer som känner sig lite osäkra om djurets hälsa väljer ofta att först besöka en digital veterinär, som i sin tur ger ett utlåtande.

Tack vare att du får ett proffsutlåtande har du all information du behöver gällande om ditt djur bör besöka en veterinär eller inte. Det faktum att man sparar såväl tid som pengar på att besöka en digital veterinär puttar också vågskålen lite åt nätveterinärernas sida. 

Ja, om du har en försäkring som täcker nätveterinärbesök kan du träffa en veterinär online utan att behöva betala för det. Om du inte har en djurförsäkring, eller en för enkel djurförsäkring, då behöver du i regel inte betala för det första besöket. Besök två och framåt är oftast avgiftsbelagda.

Som tumregel är det betydligt billigare att besöka en nätveterinär än en fysisk veterinär om du inte har den försäkring som krävs för att få träffa en nätveterinär gratis.

Ja, via FirstVet kan du träffa en veterinär online oavsett vilken tid det är på dygnet. Det jobbar oftast färre veterinärer på natten, men då trycket är lägre på nätveterinärerna nattetid får du alltid hjälp inom rimlig tid i vilket fall. 

Nej, det är inte svårt att använda en veterinär-applikation för att således träffa en veterinär i mobilen. Allt du behöver göra är att ladda ner applikationen och logga in och boka en tid. Hela processen är självförklarande, och det spelar ingen roll om du är kunnig inom teknik eller inte. Att använda en veterinär-app är nämligen någonting som alla klarar av. 

Kan jag förnya recept online till katt och hund?

Ja, du kan förnya recept online till såväl katt som hund. Det är också möjligt att få nya recept utskrivna för bland annat avmaskning avmaskning och p-piller.

Finns det online-veterinärer som har webbutik?

Ja, det finns många online-veterinärer som har e-butiker där de bland annat säljer allt ifrån foder till leksaker och oljor. Många uppskattar att vara kunder hos nätveterinärer som erbjuder allt i ett, det vill säga både veterinärbesök och webbutik i samma tjänsteerbjudande.

doktorn

8 försäkringsbolag som erbjuder gratis veterinär rådgivning

 1. Sveland försäkringar
 2. Moderna försäkringar
 3. ICA försäkringar
 4. IF försäkringar
 5. Agria djurförsäkringar
 6. Bought by Many
 7. Dina Försäkringar
 8. Folksams djurförsäkringar

Värt att notera är att du inte behöver oroa dig för att bli skyldig nätveterinären några pengar utan att du vet om det. Alla nätveterinärer har nämligen system som känner av om ditt djur har en aktiv djurförsäkring eller inte. 

4 vanliga saker nätveterinärer erbjuder

1. Rådgivning om vilket foder ditt djur ska ha

Det är vanligt att hundar och katter har känslig mage och kanske inte mår bra av vissa typer av foder. Att vara allergisk mot exempelvis kyckling är vanligt bland såväl hundar som katter. Ett flertal aktörer erbjuder idag foderrådgivning, vilket är populärt för alla hussar och mattar som har nytta av det.

2. Förskrivning av p-piller

En nätveterinär kan enkelt skriva ut p-piller till ditt djur så att du slipper besöka en fysisk veterinär. 

3. Förskrivning av fästingmedel

Om du har problem med att ditt djur får fästingar kan du få fästingmedel utskrivet av din nätveterinär. Att besöka en fysisk veterinär för att få dessa läkemedel utskrivna är bara onödigt. 

4. Beteenderådgivning

Beteenderådgivning för hund och katt är någonting som många vill ha hjälp med online. Det smidigaste är att boka in kortare pass hos nätveterinären, så att ni vid varje möte hinner gå igenom vad som hänt och vad som behöver hända i framtiden. 
Värt att lägga till är att det är vanligt att nätveterinärerna tillsammans med dig kan lyckas få ordning på beteendet för djur som tidigare betett sig konstigt.

Likt vid andra recept kan en veterinär på nätet enkelt skriva ut p-piller och du slipper åka till en veterinärklinik.