Veterinär

När du tar med ditt husdjur till en veterinär i Sverige sker det vanligtvis i flera steg. Först börjar du med att boka en tid. Detta kan ske via telefon eller online, beroende på klinikens system. Vid bokningen kommer du att få ange varför du vill ha en tid, till exempel om det är för ett rutinmässigt hälsoundersökning, vaccination, eller om djuret visar tecken på sjukdom.

På kliniken kommer veterinären först att genomföra en allmän undersökning av djuret. Detta kan innefatta att lyssna på hjärtat, känna på magen, undersöka ögon och öron samt kontrollera tänderna. Om djuret har några specifika symptom, kommer veterinären att fokusera extra på dessa. Veterinären kan också bestämma sig för att ta prover, såsom blod eller urin, för vidare analys.

Efter undersökningen kommer veterinären att diskutera sina fynd med dig och eventuellt föreslå en behandlingsplan. Om djuret behöver medicin, kan det ofta köpas direkt på klinikenNuförtiden kan du enkelt och smidigt tala med en Veterinär online till en lägre kostnad än att gå till en lokal klinik. Detta är otroligt användbart för att kunna prata med en veterinär om ditt husdjurs åkommor eller problem som kanske inte akut eller direkt kräver ett fysiskt besök. På så vis kan du spara tid och pengar. Under mötets gång med din veterinär, så kommer denne göra bedömningen om det krävs att boka en tid på din lokala veterinärklinik, eller om du direkt kan åka och hämta ut medicin.

First Vet Veterinär Online

Öppet alla dagar

4,9 av 5 i App Store

Inkluderas i Djurförsäkringen!

Avgift:
Gratis via Försäkring

Öppettider:
Dygnet runt

Vad kostar en veterinär?

Kostnaden för ett besök hos en veterinär i Sverige varierar beroende på flera faktorer. Ett vanligt besök för en hälsokontroll eller vaccination kan kosta någonstans mellan 500 till 1500 kr, beroende på klinik och vilken typ av djur det handlar om.

Om det behövs ytterligare tester eller behandlingar, kan kostnaden snabbt stiga. Större ingrepp, som operationer, kan kosta flera tusen kronor. Om du har en försäkring, så blir såklart kostnaden

Läkare

Kostnaden för ett besök hos en veterinär i Sverige varierar beroende på flera faktorer. Ett vanligt besök för en hälsokontroll eller vaccination kan kosta någonstans mellan 500 till 1500 kr, beroende på klinik och vilken typ av djur det handlar om. Om det behövs ytterligare tester eller behandlingar, kan kostnaden snabbt stiga. Större ingrepp, som operationer, kan kosta flera tusen kronor.

Om du har en försäkring, så blir såklart kostnaden betydligt mer hanterbar, och i vissa fall helt kostnadsfri.En djurförsäkring i Sverige fungerar som en vanlig sjukförsäkring, men för ditt husdjur.

Den kan täcka kostnader för veterinärvård, medicin, rehabilitering och ibland även ersättning vid död eller stöld av djuret. Kostnaden för försäkringen varierar beroende på djurets art, ålder, ras och hälsotillstånd.

Nätläkare

Djurklinik

Att hålla våra älskade husdjur friska och glada är en högsta prioritet för de flesta djurägare. Ett besök till en djurklinik är naturligtvis inget som man kanske längtar efter att göra, då det är ungefär samma sak som att skjutsa en familjemedlem till sjukhuset. Att Djurklinikerna finns i den utsträckning och omfattning de gör idag ska vi dock vara väldigt tacksamma över, då våra älskade husdjur också behöver tillgänglig vård och och stöd precis som vi människor behöver. Idag finns det också fler alternativ än bara den lokala djurkliniken. Även Veterinärsyrket och vård av husdjur har blivit mer och mer tillgängligt online.

En djurklinik är inte bara en plats där veterinärer behandlar sjuka och skadade djur. Det är en plats där dem även arbetar med att förebygga, diagnostisera och behandla sjukdomar som kan påverka djurens livskvalitet, även om de idag inte har några specifika symptom. Djurkliniker erbjuder ett brett rad av tjänster, från vanlig vaccinering och årliga hälsokontroller till akuta operationer och specialiserad vård för mer komplexa sjukdomar.

Men djurkliniker i dagens värld går bortom dessa traditionella, lokala djurkliniker. Med den tekniska utvecklingen har djurkliniker nu förmågan att erbjuda vård för djur online. Online-veterinärer har blivit en stark del av vården för djur, eftersom de tillåter djurägare att söka råd och hjälp för sina djur utan att behöva lämna hemmet. Det bästa sättet att nyttja en onlineveterinär är att göra den initiala kontakten och konsultationen med denne direkt hemifrån, för att få en professionell synpunkt innan du bokar en tid hos din lokala veterinär. Kanske behövs endast ett recept på medicin för djuret, eller så kanske veterinären kan göra en annan typ av bedömning än du själv kan göra.

För många djurägare kan ett besök till djurkliniken vara stressande för både dem och deras djur. Att resa till kliniken, vänta på sin tur, och hantera ett oroligt eller sjukt djur kan vara utmanande. Genom att först besöka veterinären online kan djurägare få tillgång till professionell veterinärvård från bekvämligheten av sitt eget hem, vilket minskar stress och obehag för djuret.

Online-vård kan vara särskilt användbara för icke-akuta ärenden, som att diskutera symtom, få kost- och motionsråd, eller för att följa upp efter en behandling. Om veterinären bedömer att djuret behöver en fysisk undersökning, så anordnar veterinären detta åt er direkt i appen.

En annan fördel är också, att det ofta bokas utanför normala öppettider, vilket är fördelaktigt för djurägare med hektiska scheman. Online-konsultationer kan också bidra till att minska risken för spridning av smittsamma sjukdomar, eftersom djuret inte behöver vistas i samma utrymme som andra djur.

Naturligtvis kan inte alla veterinärtjänster utföras online. Vissa situationer kräver ett fysiskt besök på djurkliniken, som när djuret behöver vaccineras, röntgas eller opereras. Men genom att kombinera fysiska besök med veterinär online kan djurkliniker erbjuda en mer flexibel och anpassad vård som tillgodoser både djurens och djurägarnas behov.

Läkare online

Vad krävs för att bli veterinär?

 

För att bli veterinär i Sverige krävs en veterinärutbildning, som är en 5,5 år lång universitetsutbildning. Efter avslutad utbildning krävs det också att man genomför ett år av praktik, kallat AT-tjänstgöring, innan man kan bli helt legitimerad. Utöver detta krävs det också att man har goda kunskaper i biologi och kemi, samt en stark önskan att hjälpa djur.

 

Liknelser mellan veterinär och läkare?

 

Veterinärer och läkare har mycket gemensamt. Båda yrkena kräver flera års utbildning och praktik, och både veterinärer och läkare arbetar med att diagnostisera och behandla sjukdomar. De använder liknande metoder, som att ta blodprover och utföra operationer, och måste hålla sig uppdaterade med de senaste forskningsrönen inom sitt område.

 

En annan likhet är att både veterinärer och läkare ofta specialiserar sig på vissa områden. Precis som det finns barnläkare och neurologer, finns det veterinärer som specialiserar sig på till exempel hästar eller exotiska djur.

 

Trots dessa likheter finns det också många skillnader mellan de två yrkena. En av de största skillnaderna är naturligtvis att veterinärer arbetar med djur, medan läkare arbetar med människor. Detta innebär att veterinärer behöver ha kunskap om många fler arter än läkare. Dessutom kan inte deras patienter berätta vad som är fel, vilket innebär att veterinärer ofta behöver lita mer på fysiska undersökningar och tester.

First Vet Veterinär Online

Öppet alla dagar

4,9 av 5 i App Store

Inkluderas i Djurförsäkringen!

Avgift:
Gratis via Försäkring

Öppettider:
Dygnet runt

Om First Vet

FirstVet är världens första digitala veterinärklinik, där djurägare enkelt kan få trygga råd från legitimerade veterinärer.

Tjänsten grundades i Sverige 2016 och finns idag även i Norge, Danmark, Finland, Storbritannien, Tyskland och USA. Sedan 2021 driver FirstVet även en e-handel

Användning

Säkra betalningar:

BankID:

Fungerar utomlands:

Täcks av Försäkringen

Avgifter

Besök Vardag:

 399 :-

Besök Övrig Tid

 699kr

Djurapotek:

Recept

Skriva recept:

Förnya recept:

Vård

Fysiska mottagningar:

Drop-in:

Boka tider:

Remisser:

Återbesök: